ANNONSE

TOK BØLGEN: Gatelag-spillerne takket fansen for støtten på Marienlyst etter brakseieren mot Odd.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gatelaget rundspilte Odd foran A-laget på Marienlyst

Strømsgodsets fotballag for rusmisbrukere vartet opp med sambafotball da de lekte seg til seier med hele klubbeliten som tilskuere.


Alexander Jansen

 28.09.16, kl. 17:18
 02.03.17, kl. 12:42


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For etter A-lagets uavgjortkamp mot Odd i forrige serierunde, viste den hardkokte gatelagsgjengen hvordan det skulle gjøres mot Grenlandslaget onsdag.

Med lekre hælspark, elegante vendinger og imponerende lagmoral, disket gatelaget opp med 8-1-seier med «BP» på tribunen, Marcus Pedersen på sidelinja og Jostein Flo i speakerboksen.


STUPHEADING: En av Strømsgodsets selvoppofrende spillere forsøker å overliste Odds robuste sisteskanse.

Mange av spillerne har bakgrunn som gjengangere hos politiet og rusomsorgen. Nå er det en ganske annerledes utgave av seg selv de kunne vise frem i byens storstue.

- Når vi startet opp i mars så hadde vi røykepause under oppvarming. Nå løper gutta motbakkeløp frivillig. Vi er ikke vant til tilskuere, og det er kjempestort at klubben setter pris på oss på denne måten, forteller assistenttrener og oppmann Roy Bostrøm fra Strømsgodsets gatelag. 


PUBLIKUM: Det var mange som tok turen for å få med seg den noe uvanlige forestillingen på Marienlyst stadion.

Ekstra stas

Det var med andre ord spesielle rammer rundt årets siste hjemmekamp i østlandsserien, som for anledningen hadde blitt flyttet fra Gulskogen til Strømsgodsets hovedarena for å gi gatelag-suksessen litt ekstra oppmerksomhet.

Invitert var både A-laget, Godsetunionen og andre publikummere til kampen. På tribunen satt både styreleder Tom Saxegaard og kommende daglig leder Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset Toppfotball. 

Marcus Pedersen bidro med moralsk støtte og gode råd fra sidelinja, mens Bjørn Petter Ingebrigtsen og resten av trenerapparatet speidet etter potensielle rekrutter fra tribunen.

LES OGSÅ: Marcus Pedersen forlenger kontrakten med tre nye år


GOD STEMNING: Godset-toppscorer Marcus Pedersen involverte seg på sidelinja. 

Enveiskjøring

Og gutta kastet ikke bort anledningen. De spesielle omstendighetene satte åpenbart fyr på spillerne, som var fullstendig overlegne motstanderen bare to plasser bak på tabellen. 

Et imponerende antall tilskuere på tribunen, inkludert en ivrig delegasjon fra Godsetunionen, sørget for en flott ramme rundt kampen.

- Vi møter rett og slett er veldig godt lag. De var fryktelig gode, og beviser at de hører hjemme i toppen, konstaterte Odd-trener Tarjei Fiskum etter sjokktapet. 


FULGTE MED: Trenerapparatet i Strømsgodset likte hva de så på Gamle Gress.

Imponert over nivået

I speakerboksen satt Jostein Flo, som hadde sitt svare strev med å holde tritt med målprotokollen etter hvert som hjemmelaget hamret inn totalt åtte mål på 2x30 minutter. Sportssjefen lot seg imponere over det han var vitne til på eliteseriematta. 

- Det er mye å passe på og litt kronglete med mikrofoner, men det er gøy og være med å sette preg på kampen, sier Flo. 

- Dette ble en ganske overlegen affære, hvordan vil du oppsummere kampen?

- Det ble en underholdende kamp med et høyere nivå enn jeg hadde forventet. Høyt balltempo, vanvittig engasjement og god moral mellom begge lag uten klaging på dommeren. Der har vi nok noe å lære, sier Flo.


BAKLENGS: Her kom Strømsgodsets eneste baklengsmål etter litt kommunikasjonstrøbbel i forsvaret.

Seriefinale mot Stabæk

Etter dagens triumf mot Odd ligger Godset to poeng bak Stabæk på tabellen, som de møter til seriefinale på Nadderud 11. oktober.

- Vi har alle muligheter, det er opp til oss selv å ta gullet. Gutta er veldig tent på å hente den pokalen hjem, sier hovedtrener Ole Tobias Mehn-Andersen.

Sesongens eneste tap så langt kom mot nettopp Stabæk, som skal ha vært en jevnspilt kamp. Siden den gang har utviklingen vært formidabel.

- Med tanke på utgangspunktet vi hadde før sommeren er dette ganske enestående. Vi har gjort det vi kan best og jobbet i det stille. Alle trodde Stabæk skulle være en suveren ener, men vi er ikke redde for å møte dem igjen nå, sier Mehn-Andersen.


PÅ TRIBUNEN: Godsets A-lagsspillere inntok tribunen for å overvære gatelags-kampen.

Voldsom utvikling

Årets utgave av gatelaget har vært en uforbeholden suksess, og har opplevd en nesten uvirkelig fremgang i løpet av sesongen.

Spillerne er med og spiser måltider på klubbhuset, og benytter A-lagsbussen til bortekampene. Mange har nå kuttet ut rusen helt. 

- Mest sannsynlig vil vi se et helt nytt lag neste år, rett og slett fordi det er mange som har tatt store steg på veien mot et normalt A4-liv. Det gjør at de heldigvis ikke kan være med på gatelaget fordi de er for friske og for gode, sier Mehn-Andersen. 


TØFFE TAK: Det var harde dueller på Marienlyst onsdag, og dommeren måtte hente opp det gule kortet ved flere anledninger.

På vei ut i divisjonene

Mange av spillerne som ikke lenger får være en del av gatelaget kommer imidlertid til å fortsette med fotballen.

- Vi hører allerede at det er snakk om overgangsrykter ut i divisjonssystemene. Vårt mål er imidlertid å bevare dem i Strømsgodset-systemet, smiler Mehn-Andersen. 

Jostein Flo mener at fotballen skaper et unikt samhold, og er tydelig på at klubben ønsker å fortsette satsingen på det han ser som et positivt tiltak. Mehn Andersen er kjempefornøyd. 

- Det er gøy å lage litt stas for gutta. Det fortjener de, avslutter han. 

LES OGSÅ: Dag Lindseth Andersen ny daglig leder i SIF


SUKSESS: Mange av spillerne har fått seg et nytt liv etter deltagelsen på gatelaget i Strømsgodset.


Se flere bilder fra det fartsfylte oppgjøret her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE